Företagsflytt

En företagsflytt är ofta en stor kostnad för såväl små som stora företag. Det är svårt att ”skala ner” kostnaderna bara för att man är ett större företag eftersom en arbetsplats alltid är en arbetsplats, och måste man flytta så måste man.

En bra start för dig som ansvarar för en företagsflytt och vill komma undan till en bra kostnad är att via länken kostnadsfritt begära in offerter från flyttfirmor som utför företagsflyttar.

Se till att prata med några olika flyttfirmor, jämför deras anbud och välj den som kan uppfylla dina tids- och kvalitetskrav och som dessutom gör det till ett så bra pris som möjligt. Normalt sett kostar en företagsflytt ungefär som en vanlig flytt sett till timpriset, men kan ibland ligga något högre. Mellan 450 och 650 kr/timmen för en företagsflyttgubbe är inte ovanligt. Är din kontorsflytt särskilt stor kan du ofta ha större chans att förhandla ned priset.

Var alltid tydlig med flyttfirman när ni förhandlar och spikar detaljerna i flytten. Då minskar risken för att surdegar ska uppstå. Du bör vara tydlig med när du förväntar dig att flytten ska börja och sluta och flyttfirman bör få reda på om er företagsflytt omfattar några särskilt stora eller otympliga delar.

Lycka till med er företagsflytt!

1 Comment

  1. Vi flyttade vårt kontor för en tid sedan, från en lokal på ca 180 m2 till nästan det dubbla, för att ha plats för företagets expansion vad gäller anställda. Jag fick projektledande roll för flytten och måste säga att jag är såååå glad att jag kollade på ett stort antal flyttfirmor innan jag valde de som till slut fick jobbet. Insåg att en företagsflytt kan bli komplicerad om man inte tänker igenom flödet noggrannt, och vi hittade en firma som hjälpte oss på alla möjliga sätt med detta. Så jag skriver absolut under på att man bör höra med olika flyttare innan man gör sitt val.

    /L

    Reply

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *