Takskottning

Vintern är här och har börjat få fäste om oss i hela landet. Vi som har egna tak att ta hand om vet vilket jobb en vinter med mycket snö kan ge. Dels är det en påfrestning för tak med mycket snö som när den blir blöt skapar oerhörda tyngder och belastning för taket. Sen är det även säkerhetsfråga som är viktig att tänka på med isbildning och tappar som hänger ner. Varje år sker ett flertal olyckor med isblock och istappar som ramlar ner från våra tak. Det är fasansfulla krafter som kan leda till dödlig utgång för den som har otur.

takskottning_vinter_tak

Beroende vad du har för tak eller om du är ägare av en större fastighet så kan takskottning vara något som kan var en bra sak att ta hjälp från professionella takskottare. Det är ofta takläggarfirmor som har denna tjänsten tillgänglig under vintertid. Alltså hantverkare som är vana att jobba på hög höjd och har säkerhetsutrustning som gör jobbet säkert. Speciellt om kylan redan slagit in så kan taken vara förädiska och väldigt hala. Är du ägare till en större fastighet så är det även ditt ansvar att hålla tak rena från istappar och isblock så det inte sker en olycka för männsikor som går på trottoaren under.

Genom att göra en kostnadsfri offertförfrågan här så kommer flera olika företag som har takskottning i sitt erbjudande ta kontakt med dig och lämna offerter så du i lugn och ro kan välja ut det företag som passar just dig och din fastighet bäst.

Priser för takskottning varierar åklart men du får nog räkna någonstans mellan 300 – 500 kr i timmen. Men gör alltid upp om priset i förväg så att du inte får otrevliga överaskningar.