Billiga PVC-fönster

Letar du billiga PVC-fönster är detta rätt plats att börja på. Vi tittar på vad PVC-fönster kostar att köpa in, vad en normal fönsterfirma tar för pris för att montera dina PVC-fönster, samt jämför denna typ av populära plastfönster med fönster i andra material. Kort sagt, en kostnadsguide till PVCfönsterbytet som hjälper dig byta fönster enkelt, ekonomiskt och elegant.

Innehåll (klicka för att hoppa till respektive del av kostnadsguiden):
Fördelar/nackdelar med PVC-fönster
Pris för att köpa PVC-fönster
Kostnad för fönstermontör
PVC-fönster - så räknar du ut arbetskostnad för installation

Fördelar med PVC-fönster

Till att börja med bör man ha klart för sig varför just PVC-fönster är fönstertypen som är aktuell. Här är faktorerna som gör detta till ett populärt val för hus- och lägenhetsägare:

Prisvärda
Fönster i PVC är ekonomiskt mycket fördelaktiga. Det betyder dock inte att de alltid är billigast att köpa in, men sett till hur länge de håller och hur lite underhåll som krävs så är faktiskt PVC-fönster billiga i sammanhanget.

Underhållsfria och smärtfria
Ja, just PVC som material är extremt hållbart och tåligt mot yttre påverkan. Du som vill ha minimalt med arbete i framtiden bör satsa på PVC.

Energieffektiva fönster sänker kostnader
Även om glasen spelar mest roll för dina fönsters energieffektivitet så är PVC-fönsterkarmar som sådana mycket bra på att inte låta din dyrbara värme sippra ut. Så har du exempelvis ett hus som värms med värmepump och sedan behåller värmen med effektiva PVC-fönster så har du ett mycket bra upplägg för att betala mindre räkningar för din värme.

Hör alltid med leverantören/installatören av dina fönster om vad de rekommenderar för material eller typ av fönster för ditt jobb. Via denna länk kan du enkelt komma i kontakt med fönsterfirmor i ditt område, kostnadsfri tjänst.

Pris på billiga PVC-fönster

Som konstaterat i förra stycket så kan det vara en björntjänst att stirra sig blind på det lägsta priset, utan inköpskostnaden måste ställas mot fönstrens livslängd och deras energibesparing. Här är två prisexempel på verkliga offerter som visar vad det kan kosta att installera PVC-fönster billigt:

Exempel 1: PVC-fönster till sommarstuga

Roland vill byta ut fönstren på sommarstugan. Han begär in offerter från några lokala fönsterförsäljare och väljer till slut den som var billigast av de tre, en relativt enkel modell av PVCfönster. Följande ingår för materialet:

Sex PVC-fönster, 700*1100 mm, U-värde ca 0,9  (lågt u-värde innebär goda värmeisolerande egenskaper)....1079 kr/st, totalt 6474 kr.

Ett takfönster i PVC.......4 145 kr

Totalt inköpspris inkl. moms för PVC-fönster.........10 619 kr

Exempel 2: Byte av fönster från träfönster till underhållsfria PVC-fönster

kostnad pvc-fönster nya fönsterbyte

Dags för nya fönster? Testa PVC-fönster!

Josefine tar in fyra offerter på att byta ut villans gamla träfönster mot nya fräscha PVC-fönster. Hon får varierande offerter och väljer till slut den näst billigaste fönsterfirman då deras referenser var bäst och hon fick ett gott förtroende för fönsterinstallatörens kunnande. Kostnaden för hennes fönster fördelade sig så här (PVC-fönster av hög standard):

2 st inåtgående tvådelat PVC-fönster med mittstolpe, 1900*1200 mm..........3 945 kr/st, totalt 7 890 kr

2 st enkla PVC-fönster med mittstolpe, 800*1200 mm, mycket lågt u-värde....2 100 kr/st, totalt 4 200 kr

Totalt inköpspris inkl. moms för dessa fyra PVC-fönster.........12 090 kr

Kostnad för att montera PVC-fönster

Utöver själva inköpskostnaden tillkommer priset du betalar för att få dina nya fönster monterade. Detta arbeta kan givetvis utföras av dig själv, men betänk att om inte installationen sköts korrekt kan fönstrens värmeisolerande förmågor minska och du kan få framtida garanti- och försäkringsproblem. Hör med ditt försäkringsbolag på förhand om vad som gäller.

Idag är det kanske än mer lukrativt att anlita fönsterfirma för att montera sina PVC-fönster, i och med ROT-skatteavdraget. Det innebär att du får göra ett 30-procentigt avdrag på den totala arbetskostnaden upp till maximalbeloppet på 50 000 kr.

Ofta gör du som kund upp på förhand om hur fönsterfirman ska ta betalt - timkostnad (räkna med ungefär 400-700 kr/timmen för en fönstermontör), pris per fönster (varierar beroende på antalet fönster, allt mellan 500-3000 kr/fönster) eller en i förväg bestämd fast summa för hela arbetet. Se till att reglera detta tydligt på förhand i skriftligt avtal så blir det enklare för både dig och hantverkaren.

Exempel på monteringskostnad

Så här kan alltså kostnader för att köpa in och montera PVC-fönster se ut:

Josefine köpte in sina kvalitativa men ändå relativt billiga PVC- fönster för 12 090 kr.

Hon jämför flera olika fönsterfirmors erbjudanden till henne och väljer den som känns bäst för jobbet. De tar 650 kr/timmen och beräknar att jobbet tar cirka åtta timmar. En marginal på 15 procent på den på förhand överenskomna kostnaden är att betrakta som normalt, och i slutändan tar jobbet nio timmar. Till detta kommer en resekostnad på 740 kr.

Totalt kostar alltså installationen av Josefines fönster:

 • Material (fönster+arbetsmaterial)........14 415 kr
 • Resekostnad......................................740 kr
 • Arbetskostnad innan ROT................5 850 kr (9 timmar á 650 kr)
 • Arbetskostnad efter ROT..................4 095 kr (30% arbetskostnaden)

Total kostnad för billiga PVC-fönster.....19 250 kr

För drygt 19 000 kr får huset alltså nya fräscha fönster som både sänker totalkostnaden för uppvärmning av huset samt höjer värdet vid en framtida försäljning.

Vad har du själv för erfarenhet av liknande arbetet? Berätta i en kommentar här under artikeln! Passa gärna på att ställa frågor om installation av billiga PVC-fönster, eller andra fönstertyper.

5 Comments

 1. Hej
  Jag vill ha pris för en dörr med Sido, befintliga dörr är:dörrbladen 93+ 49 cm, tjocklek 25 cm.
  Exteriör karm mått 220x149x25 cm.

  Och

  Jag vill skjutdörrar till min uterum, för vår och höst väder.

  H X B

  200 X 210 cm

  200 X 247 cm

  200 X 258 cm

  eller

  200 X 230 cm
  200 X 530 cm

  Jag vill ha ett pris.

  Vätögränd 21
  19451 Upplands Väsby
  Sverige

  hälsningar
  Ane

 2. för två fönster 17 752
  arbetskostnad 10 245
  ROT 5122.50
  Total kostnad 24 000
  Frakt 1125

  Trä utåtgående vridfönster 3-glas 14/11
  Glas; standard
  Ventil: titon 4000 vit
  Beslagpkt: Tokyo Std

  Trä 3-glas vridfönster utåtgående 20/12
  Glas standard
  Beslagpkt: Tokyo Std

 3. Tycker PVC är kanon för enklare fönsterval men ofta kan träfönster vara snyggare (och DYRARE :-D ). Bästa är nog att kolla lite olika alternativ innan man bestämmer sig, man kan bli överraskad av hur många bra men olika fönstersorter det finns därute.

 4. En viktig fördel med PVC-fönster är hållbarheten, slår man ut priset för hela fönsterbytet så blir det en mycket lägre årskostnad med pvcfönster. Kan vara väl värt att påpeka vid en försäljning; har man pvc kan köparen räkna med fönster som håller relativt länge.

  • Epoken med billiga Pvc fönster kommer att hålla i sig kanske 1-2 år. Därefter kommer konsumenten förstå varför man betalade så lite. Vad det handlar om är att visa fönster av Nordisk design. Kulturfönster i Pvc. Sådana fönster är inte billiga. Det är framtidsfönster

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.